Lone Star Funds: 1,06 δισ. δολ. για κτίρια στο Τόκυο

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2004 08:00

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την αγορά τριών κτιρίων στο Τόκυο, αντί του ποσού των 117 δισ. γιέν (1,06 δισ. δολ.), πέτυχε η Lone Star Funds, από μία εταιρεία διαχείρισης ταξί. H αγορά, αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ιαπωνία από ξένο επενδυτή σε χρονικό διάστημα έξι ετών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Η Lone Star κέρδισε την American International Group Inc., τη Morgan Stanley και άλλους πλειοδότες για την αγορά των κτιρίων που βρίσκονται στην εμπορική περιοχή της πόλης Ακασάκα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Οι τιμές ακίνητης περιουσίας στο Τόκυο έχουν σταθεροποιηθεί μετά την υποχώρηση 13 ετών, η οποία μείωσε την αξία της σε ποσοστό της τάξης του 80% από το 1990. Η Lone Star, που εδρεύει στο Ντάλας του Τέξας έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον πέντε δισ. δολ. μέσω έξι fund, εκ των οποίων το 80% θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά περιουσιακών στοιχείων στην Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα. Η αγορά στην Ακασάκα, θα αποφέρει περισσότερα από 191 δισ. γιέν άμεσης επένδυσης στο real estate, μετά τις επενδύσεις που έκανε στην Ιαπωνία τους τελευταίους 12 μήνες.

«Αυτό το ποσόν είναι πολύ υψηλό και δείχνει ότι η μεγάλη ζήτηση για κτίρια στο κεντρικό Τόκυο θα συνεχιστεί από ξένους χρηματιστηριακούς οίκους μετά το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2003», ανέφερε ο Motoya Kitamura, αναλυτής στη Mitsubishi Research Institute.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα