Tata Steel: Eπεκτείνεται στην Ασία με την εξαγορά της NatSteel

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2004 08:48

ΣΧΕΔΙΑ για την εξαγορά της Natsteel Ltd. της Σιγκαπούρης, την πρώτη της εξαγορά εκτός Ασίας, κάνει η ινδική Tata Steel Ltd. Εάν η επιτευχθεί συμφωνία, η Tata Steel, θα αποκτήσει εργοστάσια στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ και την Κίνα, χώρες που χρησιμοποιούν περίπου το 1/3 των συνολικών ποσοτήτων χάλυβα στον κόσμο.

Η Tata Steel, η δεύτερη σε μέγεθος βιομηχανία παραγωγής χάλυβα της Ινδίας, ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε να προχωρήσει στην εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της NatSteel, καταβάλλοντας 13,1 δισ. ρουπίες (283 εκατ. δολ.).

Η εξαγορά αυτή θα αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής της Tata Steel κατά το ήμισυ, σε έξι εκατ. μετρικούς τόνους χάλυβα ετησίως. Επίσης η εταιρεία, θα αποκτήσει με τον τρόπο αυτό το πρώτο εργοστάσιό της στην Κίνα, η οποία προβλέπεται να καταναλώσει το 35% της παγκόσμιας κατανάλωσης χάλυβα μέχρι το 2010, καθώς η οικονομική ανάπτυξη τονώνει τη ζήτηση από τις κατασκευαστικές εταιρείες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Iron & Steel Institute.

«Η Tata Steel ψάχνει να βάλει το πόδι της στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιφέρεια στον κόσμο», ανέφερε ο Ayaz Motiwala, ο οποίος διαχειρίζεται δύο δισ. δολ. σε μετοχές με την Birla Sun Life Asset Management. Τον μήνα που πέρασε, στην κυριότητα της Birla υπήρχαν 42.000 μετοχές της Tata Steel.

Οι μετοχές της NatSteel κέρδιζαν 14 σεντς, ποσοστό 6%, φθάνοντας στα 2,48 δολ. Σιγκαπούρης η μία σήμερα, μετά την άνοδο επίσης σε ποσοστό της τάξης του 6% που σημείωσαν χθες. Διαπραγματεύθηκαν στα 2,35 δολ. Σιγκαπούρης στις 10:47' π.μ. τοπική ώρα. Οι μετοχές της Tata Steel κέρδιζαν 10,4 ρουπίες, ποσοστό 4%, φθάνοντας στις 266,15 ρουπίες η μία χθες, στο Χρηματιστήριο του Μουμπάϊ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα