Hyundai Motor : Στο 3,1% οι απώλειες της μετοχής

Μετά την πώληση μεριδίου της 10,5% από την DaimlerChrysler
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2004 09:26

ΑΠΩΛΕΙΕΣ 3,1%, σημείωσαν οι μετοχές της Hyundai Motor Co., μετά την πώληση από την πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου DaimlerChrysler AG, μεριδίου 10,5% της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Κορέας, αντί του ποσού των 912 εκατ. δολ.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 45,8 εκατ. τίτλους αντί 19,92 δολ. το κομμάτι, πώληση που χειρίστηκε η Goldman Sachs Group Inc. Τα επιχειρηματικά σχέδια μεταξύ DaimlerChrysler και Hyundai Motor δεν πρόκειται να αναβληθούν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της DaimlerChrysler, Toni Melfi.

«Μερίδα ξένων επενδυτών πουλά τις μετοχές που κινήθηκαν ανοδικά μετά τις εικασίες, ότι η DaimlerChrysler θα πουλήσει μερίδιό της με μικρή έκπτωση», ανέφερε ο Suh Sung Moon, αναλυτής της Dongwon Securities Co., στη Σεούλ

Ο επικεφαλής της DaimlerChrysler, Juergen Schrempp, κατέβαλε 428 εκατ. δολ. για το μερίδιο της Hyundai Motor το 2000, ενώ εξαγόρασε και μερίδιο στην Mitsubishi Motors Corp. την ίδια χρονιά, προκειμένου να επεκτείνει τις πωλήσεις στης Ασία. Η διοίκηση διαφώνησε με την Hyundai, με αποτέλεσμα η DaimlerChrysler να προχωρήσει στην πώληση μεριδίου, ενώ παράλληλα αρνήθηκε να επενδύσει περισσότερα κεφάλαια στη Mitsubishi, μετά το σκάνδαλο της ανάκλησης οχημάτων και την εξόφληση των δανείων στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές, οι οποίες κέρδιζαν 12 σεντς αυτόν το μήνα μέχρι χθες, υποχώρησαν στα 1.500 γουόν η μία και διαπραγματεύθηκαν 1,9% χαμηλότερα, στα 47.700 γουόν η μία στις 12:21' μ.μ. στη Σεούλ.

Το μερίδιο της Hyundai, πουλήθηκε περίπου 5% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της στα 48.600 γουόν χθες στη Σεούλ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα