Υπό πίεση παραμένει το δολάριο

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2004 11:47

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων παραμένει η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο.

Αρνητικά επηρεάζει το αμερικανικό νόμισμα η αναμενόμενη αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο που απομακρύνει το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε τον Ιούλιο μικρή άνοδο κατά 0,2% σε μηνιαία βάση έναντι αύξησης 0,3% τον Ιούνιο. Τα επίσημα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθεί και η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για το μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις οικονομολόγων, η παραγωγή των αμερικανικών βιομηχανιών αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι μείωσης κατά 0,3% τον Ιούνιο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης στις 12 το μεσημέρι ο δείκτης του ινστιτούτου ZEW που καταγράφει την εμπιστοσύνη των γερμανών αναλυτών και επενδυτών. Ο εν λόγω δείκτης εκτιμάται ότι υποχώρησε στις 48 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 48,4 μονάδων τον Ιούλιο.

Στις 11:30 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2355 δολάρια έναντι 1,2363 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Την ίδια ώρα το δολάριο ισδυναμούσε με 110,38 γιεν έναντι 110,47 γιεν το βράδυ της Δευτέρας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα