Στα 1,3814 δολάρια υποχωρεί το ευρώ

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 12:55
UPD:13:04
Shutterstock

Με απώλειες κινείται το ευρώ σήμερα, με τους επενδυτές ήδη να δείχνουν διάθεση να τοποθετηθούν στην πιθανότητα να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Ειδικότερα, στις 12:55, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2% στα 1,3814 δολάρια, διευρύνοντας τις απώλειες από την αρχή της εβδομάδας κοντά στο 0,3%. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος το ευρώ κινείται με οριακές διακυμάνσεις στα 140,72 γιεν, ενώ το γιεν κινείται στα 101,70 ανά δολάριο, καταγράφοντας κέρδη 0,5% σε επίπεδο εβδομάδας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των αναλυτών από χτες προχωρούν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για την πορεία του ευρώ, προσθέτοντας στις αναλύσεις τους το σενάριο της μείωσης του βασικού επιτοκίου μάλλον στην προσεχή συνεδρίαση του Ιουνίου.

Χτες, κατά τη συνέντευξη Τύπου του ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τροφοδότησε τις εκτιμήσεις για περαιτέρω δράση σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν, προβλέποντας ότι η Ευρωζώνη θα βιώσει μια μακρά περίοδο πολύ χαμηλού πληθωρισμού. Αυτή η δέσμευση, έδωσε το σήμα για πτώση του ευρώ, το οποίο το τελευταίο δωδεκάμηνο κερδίζει 5,3%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα