Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι δείκτες στη Wall Street, με τον κλάδο της τεχνολογίας και πάλι να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής, παρά την αρχική θετική του κίνηση.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 16.550,97 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,40% στις 4.051,50 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,14% στις 1.875,63 μονάδες.
Ο τεχνολογικός κλάδος και οι εταιρείες του διαδικτύου έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων φέτος, καθώς θεωρούνται από τους περισσότερους αναλυτές ότι οι αποτιμήσεις τους δεν αντανακλούν την αξία τους. Αυτήν την εβδομάδα, το sell off στους εν λόγω κλάδους έχουν τροφοδοτήσει δύο από τους μεγαλύτερους τίτλους στο αμερικανικό χρηματιστήριο: η Twitter και η Tesla Motors. Και οι δύο αυτές μετοχές έχουν χάσει πάνω από το 15% της αξίας τους από την αρχή της εβδομάδας, ενώ καταγράφουν απόλειες στις 8 από τις 11 τελευταίες συνεδριάσεις.
Έτσι και σήμερα, η μετοχή της Tesla Motors βρέθηκε υπό κατάρρευση, υποχωρώντας κατά 11%, καθώς ανακοίνωσε ζημίες 49,8 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι πωλήσεις περιορίστηκαν στα 620,5 εκατ. δολάρια.
Απώλειες 10% κατέγραψε και η Teradata, η οποία αν και ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο προβλημάτισε την αγορά καθώς η διοίκηση προειδοποίησε ότι τα κέρδη του έτους χρήσης θα είναι πολύ χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Στον αντίποδα, η μετοχή της 21st Century Fox κέρδισε 5,4%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 47 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 35 σεντς ανά μετοχή.
Κέρδη 13% κατέγραψε και η Keurig Green Mountain, καθώς ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 1,08 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 95 σεντς ανά μετοχή.
Πάντως, υποστηρικτικά λειτούργησε η ανακοίνωση ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα, ωστόσο η μείωση αποδίδεται σε εποχικούς παράγοντες και όχι σε κάποια ουσιαστική αλλαγή στις τάσεις προσλήψεων.
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, κατά την εβδομάδα μέχρι τις 3 Μαΐου, οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 26.000 στις 319.000, έναντι μείωσης στις 325.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Εν τω μεταξύ, ο μέσος όρος νέων αιτήσεων του τελευταίου μήνα αυξήθηκε κατά 4.500 στις 324.750.