Πτωτικό «γύρισμα» στο Χ.Α.

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 14:29
UPD:14:30
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Αρνητική είναι η εικόνα του Χρηματιστηρίου Αθηνών την τελευταία ώρα, επιβεβαιώνοντας τη νευρικότητα και τη μεταβλητότητα που χαρακτηρίζει τις συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, στις 14:06, ο γενικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,36% στις 1.226,77 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 60,2 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 53,8 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 10,5 εκατ. έχουν πραγματοποιηθεί μέσω προσυμφωνημένων πράξεων.

Το ταμπλό είναι σχεδόν μοιρασμένο στα πρόσημα, διατηρώντας τις ισορροπίες ώστε να μην επιταχυνθούν οι ρευστοποιήσεις. Σύμφωνα με τους αναλυτές μάλιστα, η εικόνα παραπέμπει περισσότερο σε διαδικασία αναδιάρθρωσης των χαροφυλακίων και λιγότερο σε επιβεβαίωση κάποιας τάσης.

Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ, με την αγορά να μην ικανοποιείται από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, αν και στη σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν τα έκτακτα αποτελέσματα. Έτσι η μετοχή υποχωρεί κατά 3,16% στα 11,02 ευρώ, ενώ ο τζίρος φτάνει τα 7,8 εκατ. ευρώ.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και η Εθνική, η οποία υποχωρεί κατά 3,68% στα 2,62 ευρώ, έχοντας διακινήσει 2,9 εκατ. τεμάχια. Το δρόμο της Εθνικής ακολουθεί και η Eurobank, η οποία υποχωρεί κατά 2,08% στα 0,3760 ευρώ. Στον αντίποδα, ισχυρή η παρουσία της Τρ. Αττικής, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή.

Στο μεταξύ, για ακόμη μία συνεδρίαση, απογοητευτική είναι η εικόνα στην περιφέρεια του Χ.Α., όπου οι συναλλαγές περιορίζονται σε λίγες εκατοντάδες τεμάχια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα