Ελληνική Υφαντουργία: Αύξηση κερδών - κύκλου εργασιών

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2004 12:06

Αύξηση της κερδοφορίας και του κύκλου εργασιών της, τόσο σε επίπεδο μητρικής, όσο και σε ενοποιημένη βάση, παρουσίασε η Ελληνική Υφαντουργία Α.Ε.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο του 2004 τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε ευρώ 2,28 εκ., αυξημένα κατά 12,5% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 49,65 εκ. ευρώ έναντι 40,10 εκ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2003, σημειώνοντας αύξηση 23,8%.

Οι πωλήσεις υφασμάτων indigo denim για blue jeans καλύπτουν το 88% του συνολικού κύκλου εργασιών. Οι εξαγωγές της, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εξακολουθούν να ανέρχονται σταθερά σε ποσοστό άνω του 80% των πωλήσεων και πραγματοποιούνται κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής της, η εταιρεία συνεχίζει τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης και την επέκταση των πωλήσεων σε νέες αγορές.

Σε επίπεδο ομίλου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 54,3 εκ. ευρώ αυξημένος κατά 32,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε 2,63 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 6,4%.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος ενδυνάμωσε τη ρευστότητά του, παρουσιάζοντας στο εξάμηνο θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές της τάξεως των 14,1 εκ. ευρώ, από τις οποίες αυτοχρηματοδότησε τις επενδύσεις ποσού 4,2 εκ. ευρώ και μείωσε το δανεισμό του κατά περίπου 8,3 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, με τις διαμορφούμενες συνθήκες, οι προοπτικές για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους εμφανίζονται θετικές. Προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν οι ίδιες τάσεις και στο δεύτερο εξάμηνο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα