Swiss Re : Εως 200 εκατ. δολ. οι ζημίες από τον τυφώνα «Charley»

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2004 09:33
UPD:09:39

ΖΗΜΙΕΣ μέχρι 200 εκατ. δολ. εκτιμά ότι θα εμφανίσει, εξ αιτίας του τυφώνα Charley, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Swiss Reinsurance Co. Η εταιρεία, εκτιμά επίσης, ότι οι ζημίες αυτές δεν πρόκειται να επηρεάσουν στα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις από τον τυφώνα Charley, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων στη Φλόριντα την εβδομάδα που πέρασε, τον δεύτερο πιο καταστροφικό τυφώνα, από οικονομικής πλευράς στην ιστορία των ΗΠΑ, οι ζημίες προβλέπεται να διαμορφωθούν προ φόρων, κάτω από τα 200 εκατ. δολ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Από την άλλη πλευρά, η Zurich Financial Services AG, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελβετίας, ανακοίνωσε ότι θα έχει από τον τυφώνα επιπλέον κόστος 150 εκατ. δολ. http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/19/949978.htm .

Την περασμένη Δευτέρα, η Munich Re, η υπ' αριθμόν ένα εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, ανακοίνωσε, ότι οι αιτήσεις για αποζημιώσεις από τον τυφώνα Charley, θα διαμορφωθούν σε τριψήφιο αριθμό σε εκατ. ευρώ ή λίγο υψηλότερα από 123 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Ο τυφώνας Charley, ο πιο μεγάλος που έπληξε ποτέ τις ΗΠΑ, μετά τον τυφώνα Andrew το 1992, ενδέχεται να κοστίσει στις ασφαλιστικές εταιρείες συνολικά 7,4 δισ. δολ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Ο Andrew, είχε κοστίσει σε αυτές, 15,4 δισ. δολάρια.

Ο Charley πέρασε νοτιοδυτικά των ακτών της Φλόριντα την Παρασκευή με ταχύτητα 140 μιλίων την ώρα, καταστρέφοντας σπίτια, ξεριζώνοντας δέντρα και κόβοντας τις γραμμές ηλεκτροδότησης. Αυτήν την εβδομάδα η Munich Re προέβλεψε, ότι οι ζημίες από τον τυφώνα θα κυμανθούν για τις ασφαλιστικές εταιρείες από επτά έως 14 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα