Mitsubishi Motors: Στο απροχώρητο η μείωση των πωλήσεων

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2004 08:16

ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ η συρρίκνωση των πωλήσεων στο εσωτερικό, της μοναδικής ζημιογόνου αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Mitsubishi Motors Corp., καθώς το νέο μοντέλο Colt, που θα λανσάρει τον Οκτώβριο, θα κερδίσει και πάλι τους καταναλωτές. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας κέρδιζαν ποσοστό 13%.

«Η μείωση των πωλήσεων, έπιασε πάτο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Koji Furukawa, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Δεν περιμένουμε άλλη μείωση». Οι πωλήσεις τον Αύγουστο ενδέχεται να μειωθούν λιγότερο του 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, είπε. Συνεχής ήταν η μείωση των πωλήσεων κάθε μήνα του έτους, ενώ μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 52% τον Ιούλιο.

Ο Furukawa, 66 ετών, επιδιώκει την προσέλκυση των καταναλωτών, μετά από την ανάκληση περισσοτέρων από 800.000, οχημάτων με το σήμα της Mitsubishi στην Ιαπωνία φέτος. Η αυτοκινητοβιομηχανία, την οποία προσπέρασε η ομοειδής της Mazda Motor Corp., κατακτώντας την τέταρτη θέση, θα λανσάρει το νέο της μοτέλο μετά τη βελτίωση της ποιότητάς του, ώστε να περιορίσει τη συρρίκνωση.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να πουλήσει τουλάχιστον 220.000 οχήματα στην Ιαπωνία τη χρονιά που λήγει στις 31 Μαρτίου, επεσήμανε ο Furukawa. Την προηγούμενη οικονομική χρήση η Mitsubishi Motors είχε πουλήσει 350.000 οχήματα.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωναν σημαντική άνοδο σήμερα, την υψηλότερη μέσα σε μία ημέρα και σε χρονικό διάστημα δύο μηνών στο Χρηματιστήριο του Τόκυο και σε ποσοστό της τάξης του 13%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα εννέα ημερών, στα 87 γιέν η μία, ενώ άλλαξαν στα χέρια στην τιμή των 85 γιέν η μία, στη 1:19' μ.μ., ώρα Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα