Ναι μεν, αλλά... από ΓΣΕΒΕΕ στο ν/σ για αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 16:50
UPD:16:53
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το «παραθυράκι» του σχεδίου νόμου για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, σύμφωνα με το οποίο «αφήνεται για εμπλοκή ιδιωτών και ιδιωτικών εταιρειών στη συλλογή πληροφοριών, τον έλεγχο και την εποπτεία των επιχειρήσεων» επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ ζητώντας να αποσυρθούν οι «επίμαχες διατάξεις των άρθρων 19-21».

Ειδικότερα, η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζει τη συμφωνία της επί της αρχής στους βασικούς και εύλογους αντικειμενικούς σκοπούς του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, «διότι ανταποκρίνεται στην διαχρονική θέση της Συνομοσπονδίας ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της χώρας είναι κυρίως πρόβλημα γραφειοκρατίας και όχι εργασιακών σχέσεων και διάρθρωσης των επαγγελμάτων».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της είναι «ανάγκη μεγάλο μέρος των ρυθμίσεων να προσδιοριστεί στο υφιστάμενο σχέδιο νόμου ώστε να αποφευχθεί η διοικητική σύγχυση, η επιχειρηματική αδράνεια και ο κίνδυνος να προκύψουν αδιαφανείς διευθετήσεις σε επί μέρους θεματικές».

«Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το σχέδιο νόμου προσδιορίζει ακόμη και το ύψος προστίμων για κάθε παράβαση τήρησης των ελάχιστων προτύπων, δεν έχει προσδιορίσει ακόμη τα ίδια τα πρότυπα, τη διαδικασία πιστοποίησης, τη διαδικασία χορήγησης έγκρισης και άλλα σημαντικά ζητήματα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΦΠΑ

Εξάλλου, η Συνομοσπονδία τάσσεται υπέρ της επιχειρούμενης ρύθμισης για το χρόνο καταβολής ΦΠΑ που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς «επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και βελτιώνει, έστω οριακά, τις συνθήκες ρευστότητας στην αγορά».  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα