Coloplast A/S : 2,7% η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2004 10:11

ΑΥΞΗΣΗ 2,7%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής προϊόντων, που χρησιμοποιούνται για την χειρουργική δημιουργία έδρα, στην Ευρώπη, Coloplast A/S, καθώς πραγματοποίησε υψηλότερες πωλήσεις, μειώνοντας παράλληλλα το κόστος λειτουργίας της.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 153 εκατ. κορώνες (25,5 εκατ. δολ.) ή οκτώ κορώνες ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 149 εκατ. κορώνες ή έξι κορώνες ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οικονομικοί αναλυτές της SME Direkt, προέβλεπαν, ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν σε 161 εκατ. κορώνες.

Η εταιρεία, χρησιμοποιεί προϊόντα φιλικά στο δέρμα, προκειμένου να αποσπάσει μερίδιο από τις δύο ομοειδείς ανταγωνίστριές της στις ΗΠΑ, την ConvaTec, παράρτημα της Bristol-Myers Squibb Co. και την Hollister Inc. H εν λόγω αγορά αναπτύσσεται με ρυθμό 4% έως 8%, τη στιγμή που Coloplast πραγματοποίησε υψηλότερες πωλήσεις σε ποσοστό της τάξης του 15% σε τοπικά νομίσματα το εννεάμηνο της χρήσης.

Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 6,8%, φθάνοντας στο 1,55 δισ. κορώνες από 1,45 δισ. κορώνες πριν από ένα χρόνο, την περίοδο που τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 15%, φθάνοντας στα 265 εκατ. κορώνες, καθώς η εταιρεία μείωσε τα έξοδά της διοίκησής της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα