Δυναμικά ξεκίνησε τον Μάιο το Χ.Α.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 13:53
UPD:14:02
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Δυναμική δείχνει να αποκτά η διάθεση για μία ανοδική συνεδρίαση, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να ξεκινά με το «δεξί» τον Μάιο, έχοντας βγει μόλις ελαφρά «τραυματισμένο» από τη διόρθωση του Απριλίου.

Ειδικότερα, στις 13:51, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.243,26 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,90%. Ο τζίρος είναι στα 51 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 34,3 εκατ. τεμάχια.

Πλέον η αγορά δείχνει ότι ο επόμενος στόχος της είναι η έναρξη των συνομιλιών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, οι οποίες ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα. Αν και είναι πολύ νωρίς να υπάρξει κάποια εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, οι επενδυτές δείχνουν ικανοποίηση ότι τουλάχιστον ξεκινούν οι συνομιλίες, καθώς η κίνηση αυτή έχει διττή σημασία: αφενός θα υπάρξει κάποια πρόοδος στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και αφετέρου ότι οι επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ καλές.

Στο ταμπλό, η ΔΕΗ ηγείται της ανόδου, αφού από νωρίς το πρωί κινείται πέριξ των 11,34 ευρώ με κέρδη αυτήν την ώρα 4,13%. Θετικά κατά 3% κινείται και η ΕΥΔΑΠ, με την αγορά να επικροτεί την απόφαση για διανομή μερίσματος, ενώ πολύ καλή είναι και η εικόνα της Ιντραλοτ η οποία άντλησε μεγαλύτερο ποσό από το αρχικώς σχεδιαζόμενο μέσω του ομολογιακού που εξέδωσε λόγω της υψηλής ζήτησης.

Θετικά κινείται και ο τραπεζικός κλάδος, με την Eurobank να ξεχωρίζει με κέρδη 6,83% στα 0,4380 ευρώ. Μόνο τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις κατέγραψε κέρδη 11,1% από τα 0,3590 στα 0,4380 ευρώ σήμερα.

Με κέρδη 1,34% κινείται η μετοχή της Aegean, στα 7,55 ευρώ, καθώς θετικά λειτουργεί η νέα τιμή στόχος που δίνουν οι αναλυτές της Euroxx, ήτοι στα 12 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα