Tέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον FTSE 100

Πέμπτη, 01 Μαΐου 2014 19:00
UPD:19:31
REUTERS/PAUL HACKETT

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η αγορά του Λονδίνου κατέγραψε κέρδη, λαμβάνοντας ωθηση από την καλύτερη του αναμενομένου ανοδο στον δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE100 κατέγραψε κέρδη 0,3% στις 6.798,9 μονάδες. Ο FTSE All-Share ενισχύθηκε κατά 0,2%, ενώ ο ιρλανδικός ISEQ κέρδισε 0,1%.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κλειστές λόγω Πρωτομαγιάς ήταν οι αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Στο ταμπλό η Lloyds Banking έκλεισε με κέρδη 4,8%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 22% στα κέρδη πρώτου τριμήνου, περιορίζοντας το κόστος και τον αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, χάρις και στη δυναμική ανάκαμψη της χώρας.

Στον αντίποδα, η Vodafone Group έκλεισε με απώλειες 2,1%, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι το κυοφορούμενο deal μεταξύ της AT&T και της DirecTV θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με κέρδη 1,7%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη FTSE 350. Η Royal Bank of Scotland ενισχύθηκε κατά 2,7% ενώ η Barclays κατά 1,5%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε υψηλό 5 μηνών διαμορφώθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI σημείωσε άνοδο στις 57,3 μονάδες από 55,8 μονάδες τον Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα