Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2004 18:49

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία από τη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού.

Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου έφθασε τα 49,4 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/20/950356.htm για την ανεξέλεγκτη πορεία των τιμών.

Οι απώλειες των χρηματιστηριακών δεικτών περιορίστηκαν πάντως το απόγευμα ύστερα από την ελαφρά ανάκαμψη των αγορών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηε σε χαμηλά επίπεδα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.369,2 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,2% χάρη στο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου. Ο τίτλος της Shell σημείωσε άνοδο 1,2%.

Η J.P. Morgan αναθεώρησε προς τα πάνω τις προηγούμενες προβλέψεις της σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της Shell και άλλων πετρελαϊκών κολοσσών τόσο για την τρέχουσα όσο και και για την επόμενη χρήση.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX διαμορφώθηκε στις 3.712,6 μονάδες με απώλειες 0,3% και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.538 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,2%.

Πιέσεις δέχθηκαν οι κλάδοι αερομεταφορών, αυτοκινητοβιομηχανιών και τεχνολογίας. Η μετοχή της φινλανδικής Nokia υποχώρησε κατά 1,35%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα