Κροατία: Δάνειο 150 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 15:09
UPD:15:14
EPA/MATTHEW CAVANAUGH

H Παγκόσμια Τράπεζα θεωρεί ενθαρρυντική την πρόοδο που έχει επιτύχει η κροατική κυβέρνηση στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Τη χορήγηση δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ στην Κροατία, προκειμένου να υποστηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για οικονομική ανάκαμψη, μέσω της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών και της τόνωσης του επενδυτικού κλίματος, ενέκρινε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα.

Το δάνειο, το οποίο εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, εστιάζει σε δύο τομείς. Ο πρώτος είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και πιο συγκεκριμένα η εξυγίανση των τομέων της δημόσιας διοίκησης και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, συντάξεων και κοινωνικής πρόνοιας. Ο δεύτερος τομέας αφορά στο επενδυτικό κλίμα, που μέσω του δανείου αναμένεται να βελτιωθεί, παράλληλα με την ενίσχυση της προσπάθειας μείωσης της κρατικής συμμετοχής στις επιχειρήσεις.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι η κροατική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, μείωσης των διοικητικών και ρυθμιστικών εμποδίων στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, επιτάχυνσης της ιδιωτικοποίησης των κρατικών επιχειρήσεων και ενίσχυσης του πλαισίου που προάγει την καινοτομία.

Επιπρόσθετα, η Παγκόσμια Τράπεζα θεωρεί ενθαρρυντική την πρόοδο που έχει επιτύχει η κροατική κυβέρνηση στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στους τομείς της αγοράς εργασίας, των συντάξεων, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, όπως και στον τομέα του επενδυτικού κλίματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα