Woolworths Ltd.: 12% η αύξηση των κερδών

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 07:59

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 12%, μετά τη μείωση του κόστους προμήθειας αγαθών και τη δημιουργία 37 νέων σούπερ μάρκετ, εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη αλυσίδα της Αυστραλίας, Woolworths Ltd. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησής της, τα καθαρά κέρδη το τρέχον έτος, θα αυξηθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 15%.

Τα καθαρά κέρδη το εξάμηνο που έληξε στις 27 Ιουνίου, αυξήθηκαν στα 290 εκατ. δολ. Αυστραλίας (210 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 260 εκατ. δολ. Αυστραλίας που ήταν πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1%, φθάνοντας στα 12,6 δισ. δολ. Αυστραλίας. Σημειώνεται, ότι, τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου υπολογίστηκαν από την αφαίρεση των αντίστοιχων του πρώτου από τα συνολικά κέρδη της χρήσης, κατά την οποία ανήλθαν σε 687,8 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Ο επικεφαλής της, Roger Corbett, αγωνίζεται να αυξήσει τις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας τους, με την αύξηση της πώλησης ποτών, καθώς προσέφερε το ποσόν των 816 εκατ. δολ. Αυστραλίας για την Australian Leisure & Hospitality Group, η οποία κατέχει 263 κάβες.

Οι μετοχές της Woolworths κέρδιζαν οκτώ σεντς, φθάνοντας στα 12,04 δολ. Αυστραίας η μία, στις 12 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Η μετοχή συνολικά φέτος, έχει κερδίσει ποσοστό της τάξης του 2% φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα