ARM Holdings Plc: 913 εκατ. δολ. για την Artisan Components

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 11:17

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 913 εκατ. δολ., για την εξαγορά της Artisan Components Inc., κατέβαλε η ARM Holdings Plc, της οποίας τα σχέδια των ημιαγωγών χρησιμοποιούνται σε ψηφιακά συστήματα μουσικής, προσθέτοντας έτσι 2.000 πελάτες στο πελατολόγιό της. Οι μετοχές της ARM υποχωρούσαν σε ποσοστό 11%.

Η ARM, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, θα καταβάλλει 33,89 δολ. για κάθε μία μετοχή της Artisan, της οποίας η τιμή έκλεισε στα 23,88 δολ. την περασμένη Παρασκευή.

«Για οποιαδήποτε μετοχή του κλάδου υψηλής τεχνολογίας αυτή τη στιγμή οι επενδυτές δεν δείχνουν και μεγάλο ενθουσιασμό όταν εισάγεται στο Χρηματιστήριο», ανέφερε η Lucy MacDonald, οικονομικός σύμβουλος της Dresdner RCM Global Investors, στο Λονδίνο, η οποία δεν κατέχει μετοχές της ARM.

H τιμή της υποχωρούσε κατά 11,5 πένες, ποσοστό 11%, φθάνοντας στις 89 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 90,5 πένες η μία στις 8:14' π.μ. ώρα Λονδίνου.

Οι πελάτες της ARM, όπως η Texas Instruments Inc. και η Apple Computer Inc., προμηθεύει με chip την Motorola Inc. και άλλες εταιρείες παραγωγής κινητών τηλεφώνων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα