Σιδενόρ: Περαιτέρω ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 16:42
UPD:16:51

Στιγμιότυπο από τις εγκαταστάσεις της Σιδενόρ.

Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2013 και τις σημαντικότερες εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο παρουσίασε η διοίκηση της Σιδενόρ στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, αναφέρθηκε ότι ο σαφής εξαγωγικός προσανατολισμός του ομίλου, ο οποίος θα ενισχυθεί περαιτέρω από τις εξαγγελθείσες μειώσεις του κόστους ενέργειας, η υψηλή δυναμικότητα των παραγωγικών μονάδων, το εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων, οι συνεχείς ενέργειες για διείσδυση σε νέες αγορές, σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση των εγχώριων δημόσιων έργων που αφορούν σε οδικούς άξονες, αποτελούν γερές βάσεις για την αποτελεσματική επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου, αυτά επηρεάστηκαν δυσμενώς από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και, ειδικότερα, την αγορά χάλυβα, σε συνδυασμό με τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο διεθνώς.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε σχεδόν 22,8% στα 807,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων, (EBITDA) μειώθηκαν στα 10,8 εκατ. ευρώ έναντι 27,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα