Σχέδια για τη μεταολυμπιακή χρήση εγκαταστάσεων

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 19:14

Η παρουσίαση ενός άμεσα υλοποιήσιμου επιχειρηματικού σχεδίου για την αξιοποίηση κάθε Ολυμπιακής εγκατάστασης μετά τους Αγώνες, είναι ο βασικός στόχος της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Χατζηεμμανουήλ σε εκδήλωση στο Athens Business Club.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι ο νομικός έλεγχος και το ξεκαθάρισμα του θεσμικού πλαισίου προχωρούν, μαζί με την διαπίστωση των πραγματικών αναγκών συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Ο πρόεδρος ττως Ολυμπιακών Ακινήτων σημείωσε πως αν και δόθηκαν προς χρήση στην «Αθήνα 2004» ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στους φορείς υλοποίησης (υπουργεία), καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι προσωρινές παραλαβές και οι αναγκαίες πιστοποιήσεις και επιμετρήσεις.

Ο κ. Χατζηεμανουήλ τόνισε ότι η αξιοποίηση των ακινήτων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά, μέσα από μια απλή πολιτική παραχωρήσεων σε φορείς ή μέσα από μια πολιτική περιστασιακών ενοικιάσεων για εκδηλώσεις. Ανακοίνωσε ότι εξετάζεται και η δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης ορισμένων συμπληρωματικών προς τις εγκαταστάσεις έργων.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμος, ανέφερε, τέλος, ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Ακινήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα