Συγκρατημένα χαμόγελα

Από τα απογοητευτικά εταιρικά στοιχεία
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2004 00:01
UPD:06:30

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ήταν τα χαμόγελα στη Wall Street καθώς η ανακοίνωση απογοητευτικών εταιρικών στοιχείων επισκίασε την αισιοδοξία που προκάλεσε η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου.

Τα αμερικανικά blue chips κινήθηκαν υποτονικά λόγω της επιφυλακτικότητας των επενδυτών να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών πωλήσεων από τον κορυφαίο όμιλο λιανικής Wal-Mart, τα οποία αντιστάθμισαν τα οφέλη από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Η μετοχή της Wal-Mart υποχώρησε κατά 1,8%. Η FedEx βοήθησε τον δείκτη S&P 500 μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων για την κερδοφορία της οδηγώντας τη μετοχή της υψηλότερα κατά 3,4%.

Οι μετοχές εταιρειών του κλάδου νέας τεχνολογίας ευνοήθηκαν στις χθεσινές συναλλαγές αλλά σε γενικές γραμμές η χρηματιστηριακή αγορά κινήθηκε χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας το οποίο πυροδοτήθηκε απτόητο από τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου με αποτέλεσμα οι μετοχές να χάσουν μέρος των αρχικών κερδών τους. Ο δείκτης Standard & Poor's ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 3,2%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Οκτώβριο, αυξήθηκε 0,1% στις αρχικές συναλλαγές.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), έχασε συνολικά 37,09 μονάδες, ποσοστό 0,37%, φθάνοντας στις 10,073,05 μονάδες. Με άνοδο 0,68 μονάδων, ποσοστό 0,04%, έκλεισε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 1.838,70 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη πάνω από μια εκατοστιαία μονάδα-εκτός του Λονδίνου- αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου η οποία ήταν αποτέλεσμα των εξελίξεων στο Ιράκ με την επαναλειτουργία των αγωγών στο νότιο Ιράκ.

Επίσης η Philips συνέβαλε στα κέρδη μετά τις αισιόδοξες δηλώσεις αναλυτή για την προοπτική της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών κατανάλωσης. Ο δείκτης TSE Eurotop 300 των πανευρωπαϊκών blue chips έκλεισε με άνοδο 1,4% στις 964,7 μονάδες.

Οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω κέρδη μετά την ενίσχυση του δείκτη πάνω από 3% από τα κατώτερα των 934,72 του έτους που άγγιξε την περασμένη Δευτέρα. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.960,97 μονάδες, με άνοδο 0,66%.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα