ΕΣΕΕ: Στα όριά τους οι αντοχές των ΜμΕ

Μετονομάζεται σε Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η ΕΣΕΕ
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 12:59
UPD:13:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας μετονομάζεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενώ υπάρχει πλέον πρόβλεψη για την ύπαρξη συνεργαζόμενων μελών που θα συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου στις διαδικασίες της νέας ΕΣΕΕ.

Αυτές είναι δύο βασικές καταστατικές αλλαγές που εγκρίθηκαν από το σώμα των αντιπροσώπων στο 3ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ και στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι 220 αντιπρόσωποι από όλες τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας προχώρησαν στην έγκριση του παρακάτω ψηφίσματος:

  • Η αντοχή της ΜμΕ εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όρια της. Καλούμε την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει με τους παραγωγικούς φορείς ένα ουσιαστικό, καλόπιστο, εποικοδομητικό και διαφανή διάλογο με στόχο την διάσωση και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
  • Η Συνέλευση καλεί τον εμπορικό κόσμο να υποστηρίξει όλους τους εμπόρους που κατέρχονται ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.
  • Στηρίζουμε τα Επιμελητήρια, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν ενεργά τη μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση, ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.
  • Ζητούμε την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς, που έχουν υποστεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε το νησί και κινδυνεύουν να αναστείλουν τις εργασίες τους.
  • Να παραμείνει η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στον τόπο που εδώ και χιλιάδες χρόνια πραγματοποιείται, στην αρχαία Ολυμπία.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα