Στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων το δολάριο

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2004 07:49

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ στην Ασία, αναρριχήθηκε το δολάριο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά, εν αναμονή έκθεσης που θα ανακοινωθεί σήμερα και η οποία προβλέπεται να δείξει, ότι οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, αυξήθηκαν για δεύτερο μήνα.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 8%, από τη στιγμή που έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή, βοηθώντας το δολάριο να κερδίσει 2,1% έναντι του ευρώ. «Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει και είναι πιο σταθερή η ανάπτυξή της» ανέφερε χθες ο Alan Greenspan, διοικητής της Federal Reserve των ΗΠΑ, η οποία αύξησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού της δύο φορές από τις 30 Ιουνίου, στο 1,50%.

«Η πτώση των τιμών του πετρελαίου, βοηθούν το δολάριο και τα καλά οικονομικά στοιχεία το στηρίζουν», ανέφερε ο Robert Rennie, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος με την Westpac Banking Corp. στο Σύδνεϋ.

Εναντι του ευρώ, το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2070 στις 12:21' μ.μ., ώρα Τόκυο, από 1,2082 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Αγγιξε το 1,2052 δολ., φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Αυγούστου. Εναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε στα 109,58 γιέν από 109,68 γιέν.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, μετά από υποχώρηση που σημείωσαν χθες για τρίτη ημέρα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια Οκτωβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 45,42 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές - μετά τη συνεδρίαση - συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης.

Οι τιμές για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ και στα 49,40 δολ. το βαρέλι την Παρασκευή, τα υψηλότερα από το 1983 που άρχισε να διαπραγματεύεται το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη.

Το γιέν ενδέχεται να κινηθεί ανοδικά έναντι του ευρώ, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, περιόρισε τις ανησυχίες των επενδυτών για την επίδρασή τους στην οικονομία της Ιαπωνίας, η οποία εισάγει όλο το πετρέλαιο που χρησιμοποιεί. Χθες, ο διοικητής της Fed, Alan Greenspan, είπε, ότι η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου, ενδέχεται να επηρεάσει την ιαπωνική οικονομία.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 132,22 έναντι του ευρώ, από 132,45 που ήταν χθες, όταν άγγιξε τα 132,02 τα υψηλότερα επίπεδο από τις 2 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα