Χρ. Φώλιας: Νέα αντίληψη ανάπτυξης για την Πίνδο

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2004 15:00

Σύσκεψη για την ανάπτυξη της ορεινής περιοχής Κεντρικής και Βόρειας Πίνδου πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Σαμαρίνα Γρεβενών με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστου Φώλια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών Δυτ. Μακεδονίας, κ. Ανδρέας Λεούδης, Ηπείρου, κ. Δημήτρης Πανοζάχος και Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας, όπως και οι Νομάρχες Γρεβενών κ. Δημήτρης Ρίγγος, Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και Καστοριάς κ. Κωνσταντίνος Λιάντσης.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Συγκεκριμένα αποφάσισαν:

-Χάραξη στρατηγικής για τη συνολική, ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη της ορεινής περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον.

-Δημιουργία επιτροπής παρακολούθησης με τη συμμετοχή των οκτώ εμπλεκόμενων φορέων, του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Φώλια, των τριών Γεν. Γραμματέων Περιφερειών, και των τεσσάρων Νομαρχών.

-Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προτάσεων.

-Δημιουργία τεχνικής επιτροπής που θα επεξεργάζεται τις προτάσεις και θα τις μεταφέρει στην επιτροπή παρακολούθησης και

-Σύστημα ηλεκτρονικής δικτύωσης των οκτώ εμπλεκόμενων φορέων για αμεσότητα στην επικοινωνία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φώλιας δήλωσε: «Είναι ανάγκη να περάσουμε μια αντίληψη νοοτροπίας υψηλών στόχων. Πρέπει να υπάρχει αλληλοστήριξη των εμπλεκόμενων φορέων και πάνω απ’ όλα αισιοδοξία για την επιτυχία του κοινού μας στόχου. Αυτός δεν είναι άλλος από την ανάγκη να αντιληφθούμε ότι η ορεινή περιοχή της Κεντ. Και Βόρειας Πίνδου είναι ενιαία, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και θα πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι μαζί για την ανάπτυξή της.

»Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη τη συνένωση των προσπαθειών μας για να δώσουμε τη δυνατότητα στη συνολική ανάπτυξη, να ζωντανέψουν τα χωριά μας και να παραμείνουν οι νέοι σ’ αυτά, να αναπτυχθεί οικονομικά η περιοχή και να αποτελέσει πόλο έλξης, όχι μόνο τουριστικό αλλά και επιχειρηματικό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα