Εύσημα Χαν για την απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών Ταμείων

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 19:39
UPD:19:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν στη συνάντηση του με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

Eύσημα απένειμε στην Ελλάδα για τον βαθμό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο οποίος είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. 

Είμαι εδώ για να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση για το εξαιρετικό επίτευγμα όσον αφορά τον βαθμό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, είπε ο κ. Χαν και πρόσθεσε:

«Είναι κάτι το οποίο είχε συζητηθεί και στο παρελθόν, αλλά σήμερα είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι πρώτη αναφορικά με την απορρόφηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και τρίτη μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα διαρθρωτικά ταμεία μαζί».

Ο Επίτροπος ανέφερε ακόμη πως φαίνεται ότι στο τέλος της προγραμματικής περιόδου, περίπου 1,5 έως 1,6 δισεκατομμύρια συνολικά, θα αξιοποιηθούν για την προαγωγή, την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως σε ό,τι αφορά το επόμενο ΕΣΠΑ, έχουν υποβληθεί οι προτάσεις της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιδιώκοντας να είναι ένα ποιοτικά διαφορετικό ΕΣΠΑ, ένα ΕΣΠΑ που, όπως είπε, δεν θα δίνει έμφαση τόσο στις υποδομές, αλλά περισσότερο σε προγράμματα, όπως αυτά της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας και καινοτομίας και στο πρόγραμμα εκπαίδευση και απασχόληση.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα