Εγκρίθηκε ο Κανονισμός για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας - Αλιείας

Ψήφισε η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 17:23
UPD:17:25
REUTERS/VINCENT KESSLER

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο.

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το τελικό κείμενο του Κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (Ε.Τ.Θ.Α). Το επόμενο βήμα είναι η υιοθέτησή του από το Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί, στις 8 Μαΐου στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Σημειώνεται ότι το Ε.Τ.Θ.Α. θα αποτελέσει το χρηματοδοτικό μέσο ενίσχυσης του τομέα της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο θα στηρίξει τις δράσεις του τομέα για τα Κράτη-Μέλη με κονδύλια ύψους 6,4 δισ ευρώ, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. (νέα ΚΑλΠ)

Με αφορμή την υιοθέτηση του Κανονισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε ότι ολοκληρώνεται ένα πολύ σημαντικό Κανονιστικό πλαίσιο για τον τομέα της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών και ευρύτερα ενός Κανονισμού που προάγει τη Γαλάζια Ανάπτυξη της Ευρώπης.

Ακόμη ο υπουργός τόνισε με τον Κανονισμό και το χρηματοδοτικό αυτό μέσο που προσφέρεται στόχος είναι να υπάρξει εκμετάλλευση στο έπακρο των δυνατοτήτων που ανοίγονται μέσω του Ε.Τ.Θ.Α. για την Αλιεία, τις Υδατοκαλλιέργειες και τη Γαλάζια Ανάπτυξη της χώρας μας. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα