Π&Κ ΑΕΕΧ: Απάντηση σε επιστολή του Χ.Α.

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2004 17:29

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρία Π&Κ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

'Η εσωτερική αξία της μετοχής στις 24.8.2004, ανέρχεται σε 1,161 Ευρώ. Η συνολική αξία του ενεργητικού ανέρχεται σε 29.028.701 Ευρώ, ενώ το discount (έκπτωση) ανέρχεται σε 6,98%.

Τα ανωτέρω στοιχεία θα εμφανίζονται καθημερινά στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Στόχος της εταιρίας είναι η διαδικασία εκκαθάρισης να περατωθεί εντός του πρακτικά συντομότερου χρονικού διαστήματος. Οι εκκαθαριστές θα διενεργήσουν τις πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντά τους (ιδίως εκποίηση της εταιρικής περιουσίας και εξόφληση των υποχρεώσεων της εταιρίας) με γνώμονα αυτό το στόχο.

Ο εκκαθαριστές θα διενεργήσουν απογραφή της εταιρικής περιουσίας, θα δημοσιεύσουν ισολογισμό έναρξης της εκκαθάρισης και θα εισπράξουν τις απαιτήσεις της εταιρίας. Το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, το οποίο είναι επενδεδυμένο, σήμερα, κατά 55,2% σε μετοχές εισηγμένες στο ΧΑ, κατά 15,3% σε μετοχές εισηγμένες σε αλλοδαπά χρηματιστήρια, και κατά 4% σε ομόλογα εταιριών εσωτερικού, θα εκποιηθεί, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον και το συμφέρον των μετόχων της εταιρίας και την επιδίωξη αποτροπής κάθε διατάραξης της ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο, πέραν των ανωτέρω ποσοστών, είναι σήμερα σε ρευστά διαθέσιμα.

Στο τέλος της εκκαθάρισης, οι εκκαθαριστές θα συντάξουν ισολογισμό πέρατος της εκκαθάρισης. Το πέρας της διαδικασίας της εκκαθάρισης ωστόσο, εξαρτάται και από παράγοντες εξωγενείς ως προς την εταιρία, όπως, ενδεικτικά, τυχόν χρονικοί περιορισμοί ως προς την εκποίηση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων, χρόνος διεξαγωγής του φορολογικού ελέγχου, εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές κλπ.

Η εταιρία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας εκκαθάρισης, στο πλαίσιο των νόμιμων υποχρεώσεών της. Η διανομή του προϊόντος της εκκαθάρισης στους μετόχους, μετά την εξόφληση των υποχρεώσεων της εταιρίας, θα γίνει, ανάλογα με το ύψος της συμμετοχής κάθε μετόχου στο κεφάλαιο της εταιρίας, με βάση τον τελικό ισολογισμό εκκαθάρισης και κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στη νομοθεσία των ανωνύμων εταιριών (κ.ν. 2190/20). Δικαιούχοι μέτοχοι θα είναι εκείνοι που θα έχουν την ιδιότητα του μετόχου κατά το πέρας της εκκαθάρισης. Το ύψος του ποσού που θα αναλογεί σε κάθε μέτοχο, θα διαμορφωθεί με βάση το ύψος του συνολικού ενεργητικού της εταιρίας, που θα διαμορφωθεί μετά τη ρευστοποίηση μετοχών, ομολόγων και παγίων περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, αφαιρουμένων των υποχρεώσεών της (φορολογικών υποχρεώσεων, αποζημιώσεων προσωπικού κλπ.).

Επαναλαμβάνουμε εξάλλου ότι η λήψη απόφασης για τη λύση της εταιρίας και τη θέση της σε εκκαθάριση, επετεύχθη με ποσοστό 90,6% επί των εκπροσωπούμενων στη συνέλευση ψήφων. Στη συνέλευση παρίσταντο μέτοχοι που αντιπροσώπευαν ποσοστό 57,82% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (επαναληπτική γενική συνέλευση).'



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα