Σε ρυθμούς εξαγορών οι ευρωαγορές

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 15:30
UPD:15:42
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή διόρθωση, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα σε δεικτοβαρείς μετοχές και τη φημολογία περί εξαγορών και συγχωνεύσεων από  Alstom και Telekom Austria.

Ειδικότερα, στις 15:24, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,63% στις 6.719 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,23% στις 9.566 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,85% στις 4.489 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 0,6% στις 337 μονάδες.

Σήμερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι περιέγραψε τα τρία σενάρια τα οποία θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ανάληψη δράσης και στην εφαρμογή ενός προγράμματος αγοράς τίτλων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΚΤ θα αναλάβει δράση εάν υπάρξει επιδείνωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών για τον πληθωρισμό, ένταση στην αγορά ομολόγων και διακοπή της μετάδοσης της υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία

Στο ταμπλό, άλμα 14% καταγράφει και η Alstom μετά τη διαρροή των πληροφοριών ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για ενδεχόμενη εξαγορά της από την General Electric. Η Alstom διέψευσε ωστόσο τις πληροφορίες.

Η Telekom Austria ενισχύεται κατά 6,8% στα 7,10 ευρώ, μετά την ανακοίνωση της America Movil ότι θα προσφέρει 7,15 ευρώ ανα μετοχή για την εξαγορά της εταιρείας. Η προσφορά είναι με premium 7,5% σε σχέση με το κλείσιμο της χθεσινής ημέρας.

Η Scania ενισχύεται κατά 9,2% καθώς η μέτοχος μειοψηφίας Swedbank Robur, η οποία ελέγχει το 1,87% της εταιρείας, θα αποδεχτεί την προσφορά της Volkswagen για την εξαγορά του ποσοστού της.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών βρέθηκε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος IFO στη Γερμανία τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος της Γερμανίας για τον Απρίλιο βρέθηκε στις 111,2 μονάδες, από 110,7 μονάδες που είχε διαμορφωθεί τον Μάρτιο, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών, που διαμορφώθηκε στις 115,3 μονάδες, από τις 115,2 μονάδες τον Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα