Vivendi Universal : Αλλάζει φορολογικό καθεστώς, εξοικονομεί 3,8 δισ. ευρώ

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 13:00
UPD:13:07

ΠΟΣΟΝ ύψους 3,8 δισ. ευρώ (4,6 δισ. δολ.) θα εξοικονομήσει τα επόμενα πέντε με επτά χρόνια η ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, Vivendi Universal SA, καθώς το γαλλικό κράτος προχώρησε στην αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος, στο οποίο βρισκόταν.

Το νέο καθεστώς που θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2004, θα επιτρέψει στην Vivendi με έδρα το Παρίσι, την εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ σε φόρους φέτος, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Agnes Vetillard. Oι μετοχές της εταιρείας, κέρδιζαν τουλάχιστον 4,5%.

Η Vivendi, θα μπορεί τώρα να έχει κέρδη και σε άλλα τμήματά της που ήταν ζημιογόνα, όπως το γαλλικό τμήμα κινητής τηλεφωνίας, SFR, συμπεριλαμβανομένης και της Universal Music Group. Το φορολογικό σύστημα, παρέχει τη δυνατότητα σε εταιρείες, όπως τη Vivendi, να ενοποιήσουν τα τμήματά τους που βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά και τα αντίστοιχα στα οποία κατέχουν μερίδιο τουλάχιστον 50%.

«Περιμέναμε όλοι αυτήν την εξέλιξη», ανέφερε ο Jean-Marc Dutu, ο οποίος διαχειρίζεται μέρος των τριών δισ. δολ. σε μετοχές της Meeschaert Asset Management στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Vivendi, συμπληρώνοντας: «Μερικοί επενδυτές περίμεναν την αλλαγή αυτή πριν από το καλοκαίρι και είχαν αρχίσει να αμφιβάλλουν το εάν ποτέ θα εγκριθεί. Ετσι τα νέα αυτά είναι καθησυχαστικά».

Μετά από αίτημα στις 23 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Οικονομίας Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας, έδωσε την έγκρισή του στην εταιρεία να μπει στο σύστημα των ενοποιημένων κερδών, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Vivendi.

Οι μετοχές της κέρδιζαν μέχρι και 93 σεντς, φθάνοντας στα 21,4 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 20,93 ευρώ η μία, στις 10:30' π.μ. ώρα Παρισίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα