Πρώτη προσέγγιση για την τύχη των ολυμπιακών ακινήτων

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 16:40
UPD:16:43

Η μεταολυμπιακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, του Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Σπύρου Καπράλου και του προέδρου της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα κ. Χατζηεμμανουήλ.

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «όπως έγιναν άψογοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έτσι θα είναι άψογη η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων και όλων των άλλων που μας αφήνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Η κυβέρνηση δεν φέρεται διατεθειμένη να πουλήσει τις εγκαταστάσεις, αλλά από την αξιοποίηση τους -προς όφελος του κοινωνικού συνόλου- να καλύψει το κόστος συντήρησής τους.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Εχουν υπάρξει πολλές σκέψεις, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, είτε με ιδιωτικές εταιρείες είτε με εταιρείες του Δημοσίου. Εχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολλούς φορείς».

Σήμερα, έγινε μια πρώτη προσέγγιση του ζητήματος και θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις προτού ληφθούν οριστικές αποφάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα