Επιλεκτική άνοδος στο Χ.Α.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 14:13
UPD:14:14
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Διατηρεί την ανοδική του πορεία το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συναλλακτική όμως δραστηριότητα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και συγκεντρωμένη σε λίγους μόνο τίτλους.

Ειδικότερα, στις 14:11 ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,95% στις 1.260,43 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 36,2 εκατ. ευρώ και τον όγκο τα 17,2 εκατ. τεμάχια.

Το μήνυμα που δίνει σήμερα το ταμπλό παραπέμπει περισσότερο σε διάθεση διατήρησης των επιπέδων άνω των 1.250 μονάδων, καθώς και σε μία μετριοπαθή στάση αναμονής ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της επιβεβαίωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος στον ελληνικό προϋπολογισμό από τη Eurostat. Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που είχε η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει το στόχο της έναν χρόνο νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Η επίτευξη του στόχου για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για τους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να ξεκινήσουν επισήμως οι συζητήσεις για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, η οποία δείχνει να έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες, ενώ άνοιξε και το βιβλίο προσφορών για την κάλυψη του κοινού ομολογιακού δανείου της Εθνικής τράπεζας ύψους 750 εκατ. ευρώ. Υπό αυτά τα δεδομένα βλέπουμε την μετοχή της Εθνικής να κινείται με κέρδη 2,87% και της Eurobank να βρίσκεται στο +8,38%.

Αξιοσημείωτη είναι η συμπεριφορά του ΟΤΕ, ο οποίος κερδίζει 3,48% στα 11,61 ευρώ, ανακτώντας επιπλέον από το χαμένο έδαφος. Η σημερινή είναι η τρίτη συνεχόμενη άνοδος της μετοχής, μετά την 8ήμερη πτώση που είχε προηγηθεί. Η μετοχή κερδίζει από την αρχή του έτους 16%, όμως από τις 13/3, όπου έφτασε στα υψηλά 3μηνου, στα 13,20 ευρώ, έχει χάσει 14,9%.

Από την άλλη, διορθωτικά κινείται σήμερα η MIG, καταγράφοντας απώλειες 0,19% στα 0,5370 ευρώ, μετά την υπεραπόδωση του +41,2% από την αρχή του έτους. Οι καθυστερήσεις στις ανακοινώσεις για τις κυοφορούμενες επιχειρηματικές εξελίξεις στον όμιλο δίνουν πρόσφορο έδαφος για την αποκόμιση κερδών και την κατοχύρωση των επιπέδων.

Alpha Bank (-0,29%) και Πειραιώς (+1,17%) απορροφούν και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του όγκου, ήτοι 10 εκατ. από τα 17,2 εκατ. συνολικά, ενώ κάτω των 100 χιλ. τεμαχίων κινείται ο όγκος σε 19 τίτλους του FTSE.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα