Compucon: Αυξημένα κατά 103,88% τα κέρδη

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 18:59

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σε επίπεδο κύκλου εργασιών και κερδοφορίας, τόσο σε ό,τι αφορά στη μητρική εταιρεία όσο και σε ενοποιημένη βάση, εμφανίζουν τα αποτελέσματα α! εξαμήνου της Compucon.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 52,17% και ανήλθε σε 3,79 εκ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων της μητρικής διαμορφώθηκαν σε 688 χιλ. ευρώ, έναντι 338 χιλ την αντίστοιχη περίοδο του 2003, αυξημένα κατά 103,88%.

Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 4,06 εκ. ευρώ, έναντι 2,78 εκ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 397 χιλ ευρώ, έναντι 148 χιλ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2003.

Η ενίσχυση των μεγεθών - εταιρικών και ομίλου - αποδίδεται στη θετική υποδοχή από τις διεθνείς αγορές των νέων προϊόντων κεντητικού λογισμικού της εταιρείας καθώς και στην εμπορική αξιοποίηση των νέων επενδύσεων κυρίως στους τομείς της τηλεματικής και των λύσεων διαδικτυακής παρουσίας.

Σε ό,τι αφορά στον τραπεζικό δανεισμό η εταιρεία εξασφάλισε εγκρίσεις από τράπεζες για τη μετατροπή του συνόλου του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της σε μακροπρόθεσμο και στο 9μηνο του 2004 θα εμφανίσει πλέον μόνο μακροπρόθεσμο δανεισμό. Η αύξηση που παρατηρείται στα δανειακά κεφάλαια οφείλεται κατά κύριο λόγο στις ανάγκες κάλυψης της ίδιας συμμετοχής στο επενδυτικό της πρόγραμμα.

Η διοίκηση της Compucon εκτιμά ότι με βάση την αυξητική πορεία των μεγεθών της στο εξάμηνο της χρήσης, βρίσκεται εντός των πλαισίων στόχων που έχει προδιαγράψει για ολόκληρο το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα