Βελτίωση του ισοζυγίου αναμένει η Alpha Bank

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2004 09:33

ΒΕΛΤΙΩΣΗ στο ισοζύγιο πληρωμών αναμένεται και τα επόμενα χρόνια και θα βασίζεται στην ευνοϊκή επίδραση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσον αφορά τη ζήτηση, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών προσφοράς εξαγωγών από την Ελλάδα.

Οπως επισημαίνει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, ευνοϊκή επίδραση στο ισοζύγιο που σημειώνει βελτίωση και φέτος αναμένεται να έχει η εκτιμώμενη ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Πρόκειται για παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω σημαντική αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών από την Ελλάδα και στην υποκατάσταση εισαγωγών υπό την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των εγχωρίως παραγόμενων προϊόντων με βάση το σχετικό κόστος παραγωγής τους και ιδιαίτερα το κόστος εργασίας, σημειώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank.

Στο πρώτο εξάμηνο, χαρακτηριστικό στοιχείο στην εξέλιξη του ισοζυγίου ήταν η μεγάλη αύξηση των εξαγωγών αγαθών και των εισπράξεων από τον τουρισμό με αποτέλεσμα τη βελτίωση του ισοζυγίου παρά τη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα