ΕΒΕΠ: Ίδρυσε επιχειρηματική λέσχη

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 15:34
UPD:15:35
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

«Το όνειρο του αείμνηστου πρόεδρου και μέντορά μας, Γεώργιου Κασιμάτη για τη δημιουργία της Επιχειρηματικής Λέσχης, έγινε πραγματικότητα» ανέφερε ο κ. Κορκίδης (φωτογραφία αρχείου).

Στην δημιουργία επιχειρηματικής λέσχης προχώρησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ). Σκοπός της λέσχης, μεταξύ άλλων, είναι η παροχή δυνατότητας στους επιχειρηματίες και ειδικότερα στους νέους, που δεν διαθέτουν ακόμα επαγγελματική στέγη, να πραγματοποιούν συναντήσεις, να υποδέχονται ολιγομελείς εμπορικές αποστολές σε ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον.

«Το όνειρο του αείμνηστου πρόεδρου και μέντορά μας, Γεώργιου Κασιμάτη για τη δημιουργία της Επιχειρηματικής Λέσχης, έγινε πραγματικότητα» ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Κατά την της τελετής παρουσίασης του εντευκτηρίου, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Στόχος είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, έως το 2020 τουλάχιστον το 30% των νέων να έχει παρακολουθήσει το Εθνικό Σχέδιο Μαθητείας.

Eπίσης, ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης, υποστήριξε ότι «το 2014, είναι το έτος επιστροφής της οικονομίας μας σε τροχιά υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης, αφού τα δίδυμα ελλείμματα στον προϋπολογισμό και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έγιναν, πλέον, δίδυμα πλεονάσματα».

Σημειώνεται ότι οι δαπάνες εξωραϊσμού, διαμόρφωσης και εξοπλισμού της Λέσχης καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από χορηγίες- προσφορές μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΠ και άλλων επιχειρηματιών και έτσι δεν επιβαρύνθηκε ο επιμελητηριακός οικονομικός προϋπολογισμός.

Επίσης, τον χώρο κοσμούν παλαιά γραφεία, προθήκες με δείγματα του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων Πειραιώς (ΧΕΠ), καθώς και αντικείμενα ιστορικών Πειραϊκών επιχειρήσεων σημαντικής συλλεκτικής αξίας, τα οποία οι ίδιες έσπευσαν να προσφέρουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα