Έκανε το «3 στα 3» η Wall Street

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 23:18
UPD:23:21
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν κέρδη, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Yahoo! και τα στοιχεία που έδειξαν νέα άνοδο στη βιομηχανική παραγωγή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1% στις 16.424,85 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,29% στις 4.086,23 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 1,05% στις 1.862,31 μονάδες.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και το σχόλιο της προέδρου της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, ότι είναι εφικτός ο στόχος της ισχυροποίησης της αμερικανικής οικονομίας, με κύρια χαρακτηριστικά την πλήρη απασχόληση και τις σταθερές τιμές. Στην παρέμβασή της, η Γέλεν ανέφερε ότι ο στόχος για την ανεργία έχει οριστεί στο 6,7% ενώ για τον πληθωρισμό στο 2%. Για να υπάρξει η πρώτη αύξηση των μηδενικών επιτοκίων, τα στοιχεία για την ανεργία και τον πληθωρισμό θα πρέπει να συγκλίνουν με τους στόχους της Fed.

Στο ταμπλό, κέρδη 5,3% κατέγραψε η μετοχή της Yahoo!, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α' 3μηνο του έτους ήταν πολύ καλύτερα του αναμενομένου. Η Yahoo! ανακοίνωσε κέρδη 311,6 εκατ. δολ. ή 29 cents ανά μετοχή από 390,3 εκατ. δολ. ή 35 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία, τα προσαρμοσμένα  κέρδη ήταν αμετάβλητα στα 38 cents.

Η Johnson Controls ενισχύθηκε κατά 1,6%, καθώς συμφώνησε να εξαγοράσει την Air Distribution Technologies έναντι του ποσού των 1,6 δισ. δολαρίων, με στόχο να μειώσει την εξάρτηση της από την αστάθεια της αγοράς των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στον αντίποδα, απώλειες 2,3% κατέγραψε η Bank of America, καθώς ανακοίνωσε ζημιές ύψους 276 εκατ. δολ. στο α΄τρίμηνο του 2014, έναντι κερδών 1,48 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, ενώ τα στοιχεία του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω για να δείξουν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μάιο του 2010.

Σύμφωνα με τη Federal Reserve, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον προηγούμενο μήνα κατά 0,7%, ξεπερνώντας το +0,5% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Εν τω μεταξύ, η άνοδος του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκε στο 1,2% από 0,7% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Παράλληλα, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών αυξήθηκαν οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 2,8% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, στις 946 χιλ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα