Sinopec: 92% η αύξηση των κερδών το β' τρίμηνο

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 09:09

EΚΡΗΚΤΙΚΗ αύξηση της τάξης του 92% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ασίας, China Petroleum & Chemical Corp., αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για καύσιμα από τους οδηγούς αυτοκινήτων, αλλά και από τις εταιρείες παραγωγής ενεργείας.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 8,2 δισ. γουάν (991 εκατ. δολ.) το τρίμηνο από 4,28 δισ. γουάν ένα χρόνο πριν. Τα στοιχεία προέκυψαν από την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 49%, φθάνοντας στα 137,3 δισ. γουάν.

Τα περιθώρια κέρδους στη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης καυσίμων διευρύνθηκαν, καθώς η σημαντική αύξηση της ζήτησης προκάλεσε την αύξηση της τιμής της βενζίνης, η οποία ξεπέρασε την αντίστοιχη του αργού πετρελαίου κατά 15% από τις 30 Ιουνίου του 2003. Οι πωλήσεις κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο μειώθηκαν εξ αιτίας των λιγότερων ταξιδίων μετά τη επιδημία της άτυπης πνευμονίας, SARS.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν πολύ καλά περιθώρια κέρδους εξ αιτίας της περιορισμένης διΰλισης στη Κίνα», ανέφερε ο Pieter Bruinstroop, o οποίος διαχειρίζεται 2,3 δισ. δολ. σε μετοχές με την APS Asset Management Ltd. στη Σιγκαπούρη.

Σημειώνεται, ότι, η Sinopec αύξησε τις τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων σε ποσοστό της τάξης του 8% την περασμένη εβδομάδα – η τρίτη αύξηση μέσα στο έτος – μετά την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου.

Η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης καυσίμων μετά τις ΗΠΑ, εκτιμάται να αυξηθεί κατά 15% φέτος, σύμφωνα με την International Energy Agency, στις 11 Αυγούστου. Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στην Κίνα το επτάμηνο του έτους αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 40%, φθάνοντας τα 71 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ οι εισαγωγές καυσίμων σε ποσοστό 45%, φθάνοντας τους 22,7 εκατ. τόνους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα