Οριακή πτώση σημείωσε ο Nikkei

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 09:46
UPD:09:50

Στις 11.184,53 μονάδες, μειωμένος κατά 0,22%, έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υπό το βάρος ισχυρών πιέσεων στη μετοχή της Nippon Telegraph and Telephone (NTT).

O δείκτης Topix σημείωσε ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,02% διαμορφούμενος στις 1.138,02 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παραπάνω δείκτης έκλεισε με θετικό πρόσημο για δέκατη διαδοχική συνεδρίαση.

Η μετοχή της NTT υποχώρησε κατά 5,51%, ενώ οι απώλειές της ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν το 6%. Αρνητικά επηρέασε την εν λόγω μετοχή δημοσίευμα του ιαπωνικού Τύπου, σύμφωνα με το οποίο η Softbank σχεδιάζει να εγκαινιάσει το Δεκέμβριο πρόγραμμα σταθερής τηλεφωνίας με τιμολόγια πολύ ελκυστικότερα εκείνων της NTT. Ο τίτλος της Softbank ενισχύθηκε κατά 2,84%.

Υπενθυμίζεται ότι η Softbank, εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Softbank Corp., υπέγραψε το Μάιο συμφωνία για την εξαγορά της ιαπωνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Japan Telecom Co. έναντι 340 δισ. γιεν (3 δισ. δολ.) από την αμερικανική εταιρεία Ripplewood Holdings LLC.

Η συμφωνία αυτή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Νοεμβρίου, κατέστησε τη Softbank το μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών Internet, δίνοντάς της ταυτόχρονα τον πλήρη έλεγχο της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα