Ιnform Π. Λύκος: Μείωση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών το α' εξάμηνο

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 12:07

Μείωση της τάξης του 12,8% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2004 τα αποτελέσματα του ομίλου Λύκος, φθάνοντας τα 35,7 εκατ. ευρώ, έναντι 40,9 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανέρχονται σε 6,5 εκατ. ευρώ, έναντι 9,3 εκατ. ευρώ περίπου το 2003, μειωμένα κατά 30,8%. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανέρχονται στα 3,3 εκατ. ευρώ, υστερώντας κατά 38,8% έναντι των 5,4 εκατ. ευρώ περίπου του 2003. Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, ανέρχονται σε 2,8 εκατ. ευρώ, έναντι 4,1 εκατ. ευρώ περίπου την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, εμφανίζοντας μείωση της τάξεως του 31,4%.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου, τα αποτελέσματα του 2004 δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα με το 2003. Από το δεύτερο τρίμηνο δεν περιλαμβάνεται πλέον στην ενοποίηση η εταιρεία Σ. ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε., η οποία μεταβιβάστηκε στις αρχές Απριλίου. Στην ενοποιημένη λογιστική κατάσταση του πρώτου εξαμήνου 2004 ενοποιήθηκε μόνο το πρώτο τρίμηνο της ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ, σε αντίθεση με την περσινή στην οποία ενοποιήθηκε το σύνολο του πρώτου εξαμήνου 2004 της εν λόγω εταιρείας.

Η μητρική εταιρία, «Inform Π. Λύκος Α.Ε», στο πρώτο εξάμηνο του 2004 παρουσιάζει κύκλο εργασιών 20,2 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 12,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) φτάνουν τα 3,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 22,2% σε σύγκριση με τα περίπου 4,8 εκατ. ευρώ το 2003.

Τα κέρδη προ φόρων εμφανίζουν μείωση κατά 29,7% ανερχόμενα σε περίπου 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Παύλο Τρυποσκιάδη, «στο πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης παρουσιάζεται ελαφρά βελτιωμένη η εικόνα του πρώτου τριμήνου με δεδομένη την απώλεια εσόδων και κερδών από την μη ενοποίηση της ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ στο δεύτερο τρίμηνο».

«Η πορεία των αποτελεσμάτων θα βελτιωθεί περαιτέρω στο δεύτερο εξάμηνο, καθώς μεγάλος αριθμός σημαντικών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, είτε ξεκίνησαν πρόσφατα αλλά δεν έχουν ακόμη τιμολογηθεί».

«Εκτός από τη σύμβαση με τον ΑΘΗΝΑ 2004 για την εκτύπωση και εμφακέλωση των εισιτηρίων, σημαντικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί με την Eurobank για τη συνολική διαχείριση των εντύπων της Τράπεζας, με το ΙΚΑ για την εκτύπωση των ενσήμων όλων των ασφαλισμένων, με τον ΟΠΑΠ για την εκτύπωση δελτίων και με πολλούς άλλους οργανισμούς. Σημαντική αναμένεται να είναι η ανάπτυξη των εργασιών στην Ρουμανία, καθώς έχει ήδη μπει σε λειτουργία η νέα γραμμή παραγωγής προσωποποιημένων τιμολογίων. Εκτιμούμε επομένως βελτίωση της πορείας μας συνολικά κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα