S&B: Αύξηση 38,4% στις ενοποιημένες πωλήσεις

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 14:30
UPD:14:32

Αύξηση κατά 38,4% παρουσίασαν οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2004, ανερχόμενες σε 204,4 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 147,7 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2003.

Παράλληλα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 13,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Στον τομέα των Βιομηχανικών Ορυκτών, οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2004 ενισχύθηκαν κατά 40,9% φθάνοντας τα 156,3 εκατ. ευρώ έναντι 110,9 εκατ. ευρώ την προηγούμενη περίοδο του 2003.

Η αύξηση προέρχεται κυρίως από την ενοποίηση των πωλήσεων του πρόσφατα εξαγορασθέντος διεθνούς ομίλου Stollberg και της βουλγαρικής εταιρίας BENTONIT AD, καθώς και από την ενίσχυση των πωλήσεων βωξίτη στην Ανατολική Ευρώπη και των πωλήσεων διογκωμένου περλίτη στην Ελλάδα.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της δραστηριότητας των βιομηχανικών ορυκτών ανήλθαν σε 27,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 14,3%, επηρεαζόμενα από το σημαντικά αυξημένο κόστος των ναύλων το πρώτο εξάμηνο του 2004, σε σύγκριση με το κόστος των ναύλων το α’ εξάμηνο του 2003.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, τα κέρδη προ φόρων επηρεάστηκαν - πέραν του αυξημένου κόστους των ναύλων - και από το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος για την πραγματοποίηση των πρόσφατων εξαγορών, και διαμορφώθηκαν σε 9,8 εκατ. ευρώ έναντι 10,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2003.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν και τα μεγέθη των εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου (Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. και Ergotrak Α.Ε.), ως αποτέλεσμα των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του εμπορικού τομέα αυξήθηκαν κατά 30,9% και διαμορφώθηκαν σε 48,1 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση κατά 59,8%, ανερχόμενα σε 3,8 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου του 2004, ο Διευθύνων Σύμβουλος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. Ευθύμιος Βιδάλης δήλωσε: «Η πορεία των μεγεθών του Ομίλου S&B κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τη σημαντική συνεισφορά των πωλήσεων του Ομίλου Εταιριών Stollberg στα συνολικά μεγέθη, επιβεβαιώνει τις προβλέψεις και προσδοκίες μας για τη νέα φάση ανάπτυξης της διεθνούς δραστηριότητας του Ομίλου.

»Προχωρούμε ικανοποιητικά και με ταχείς ρυθμούς στην πλήρη ενσωμάτωση των εταιριών που εξαγοράστηκαν πρόσφατα, αναμένοντας ότι η σημαντική αύξηση των πωλήσεών μας θα αντικατοπτριστεί μεσοπρόθεσμα και στην κερδοφορία του Ομίλου».

Υπενθυμίζεται ότι S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. είναι ο διακριτικός τίτλος της πρώην Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης που ισχύει από το Σεπτέμβριο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα