Δεύτερη ημέρα κερδών για τη Wall Street

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 23:46
UPD:23:48
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισαν τις συναλλαγές σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να μη κρύβουν την ικανοποίησή τους από τα  αποτελέσματα της Coca Cola και της ανόδου των τιμών καταναλωτή το Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,55% στις 16.262,56 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,29% στις 4.034,16 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,68% στις 1.842,98 μονάδες.

Οι αγορές κινούνται με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα, γι' αυτό και παρατηρούνται στο ταμπλό αντίρροπες δυνάμεις, σύμφωνα με τους αναλυτές. Την ημερήσια τάση το επόμενο διάστημα θα την καθορίζουν οι επιδόσεις των μεγάλων εταιρειών, καθώς η βαρύτητά τους στους δείκτες είναι αυξημένη. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Coca Cola ενισχύθηκε κατά 3,8%, καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 44 σεντς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν στα 10,58 δισ. δολάρια από τα 11,04 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Η TripAdvisor ενισχύθηκε κατά 4,7%, με τους αναλυτές της Piper Jaffray να αναβαθμίζουν τη σύσταση της σε overweight, επικροτώντας τις κινήσεις της διοίκησης για επέκταση σε νέους τομείς. 

Κέρδη 1,9% και για την Johnson & Johnson, η οποία εμφάνισε σημαντική αύξηση κερδών της τάξης του 35% το α΄ τρίμηνο του έτους. Η J&J ανακοίνωσε κέρδη ύψους 4,7 δισ. δολαρίων ή 1,64 δολαρίων ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο έναντι κερδών 3,5 δισ. δολαρίων ή 1,22 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Στον αντίποδα η Best Buy υποχώρησε κατά 2,7%, καθώς έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της εταιρείας Shawn Score θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μόλις επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2%, έπειτα από άνοδο 0,1% που είχε σημειώσει τον Φεβρουάριο. Εξαιρουμένων των ειδών διατροφής και της ενέργειας, οι τιμές σημείωσαν αύξηση 0,2%. Στο 12μηνο μέχρι τον Μάρτιο οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 1,5%, έναντι ετήσιας ανόδου 1,1% που είχαν καταγράψει τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης μεταποίησης Empire υποχώρησε στις 1,3 μονάδες τον Απρίλιο από 5,6 τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, προκαλώντας ανησυχία στην αγορά, καθώς οι αναλυτές περίμεναν να βελτιωθεί στις 8 μονάδες

Σήμερα ανακοίνωσε και η Federal Reserve μία σύνοψη των πρακτικών των τελευταίων τριών συνεδριάσεων, όπου και επιβεβαιώθηκε ότι τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που υπήρξαν οφείλονται στη σφοδρότητα των καιρικών συνθηκών, οι οποίες αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στην ισχυροποίηση της ανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά, εκτιμάται πως τους επόμενους μήνες η ανάπτυξη θα επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ όσον αφορά τον πληθωρισμό, οι εκτιμήσεις για τις μακροπρόθεσμες τάσεις παραμένουν σταθερές.  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα