Με μικτά πρόσημα διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις αγορές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ προβληματισμό προκάλεσαν τα στοιχεία από την πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία.
Ειδικότερα, στις 15:04, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,01% στις 6.583 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,29% στις 9.312 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 4.398 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται σταθεροποιητικά στις 329,84 μονάδες.
Στο ταμπλό η μετοχή της L’Oreal ενισχύεται κατά 1,8%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αυξήθηκαν κατά 3,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Η Roche "γύρισε" σε θετικό έδαφος, κερδίζοντας 0,8%, με τους επενδυτές να αποτιμούν την πτώση 0,8% των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου στα 11,5 δισ. ελβετικά φράγκα, παρά το γεγονός ότι η άνοδος του ελβετικού νομίσματος επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις της εταιρείας.
Στον αντίποδα, η Banca Monte dei Paschi di Siena υποχωρεί κατά 8,7%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Νοέμβριο. Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας πιθανότατα να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την αποπληρωμή της βοήθειας που έχει λάβει από το ιταλικό Δημόσιο.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κάθετη πτώση σημείωσε ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW συρρικνώθηκε τον Απρίλιο στο 43,2 από 46,6 τον Μάρτιο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 45 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, ήτοι στο 59,5 από 51,3 τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια ώρα, καλύτερα των εκτιμήσεων είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης το Φεβρουάριο. Ειδικότερα, οι 18 χώρες του ευρώ κατέγραψαν συνολικά εμπορικό πλεόνασμα 13,6 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι αυτό θα ανερχόταν στα 10 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, το 2014 φαίνεται ότι είναι χρονιά καμπής για την Ευρωζώνη. Μετά από δύο χρόνια, οι 18 χώρες - μέλη της αναμένεται να σημειώσουν μία ελαφρά ανάπτυξη της τάξης του 1%. Αυτό, σε συνδυασμό και με την αποχώρηση της Ιρλανδίας και της Ισπανίας από τους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης, αποτελεί μεν ενθαρρυντικό στοιχείο, ωστόσο, δεν μπορεί να εκληφθεί ως μήνυμα οριστικής υπέρβασης της κρίσης στο σύνολό της, αναφέρει ο Ζιν.