+9,5% τα κέρδη του ομίλου Intralot στο α΄ εξάμηνο

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 17:46

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT κατά το Α΄εξάμηνο 2004, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, ανήλθε σε € 149,8 εκατ. έναντι € 173 εκατ. του έτους 2003, σημειώνοντας μείωση κατά 13,4 %, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 9,5 % και ανήλθαν σε € 60,5 εκατ. από € 55,3 εκατ. σε σχέση με το 2003.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν σημαντική αύξηση 8,7% και ανήλθαν σε € 67,9 εκατ. από € 62,5 εκατ. το προηγούμενο έτος. Στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε € 65,2 εκατ. έναντι € 53,5 εκατ. το 2003 σημειώνοντας αύξηση 21,9 %. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 5,6 % και ανήλθαν σε € 35,9 εκατ. έναντι € 34 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε € 150,2 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 61,5 εκατ.

Στο Α’ εξάμηνο του 2004 οι σημαντικότερες δραστηριότητες της εταιρίας έχουν ως εξής:

Στη Ρουμανία, συνεχίζεται η εγκατάσταση τερματικών video lottery και οι πωλήσεις των παιχνιδιών αυξάνονται σταθερά, ενώ παράλληλα το A’ εξάμηνο αύξηση 220% παρουσιάζουν το σύνολο των υπόλοιπων παιχνιδιών του οργανισμού CNLR σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003. Επιπλέον, η θυγατρική Lotrom ετοιμάζεται για την εισαγωγή του προκαθορισμένου αθλητικού στοιχήματος στη χώρα το Σεπτέμβριο, όπου έχει αναλάβει την οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση (risk management) του παιχνιδιού.

Στη Βουλγαρία, η Eurofootball παρουσίασε σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα, καθώς σημείωσε 115% αύξηση των πωλήσεων έπειτα από την εγκατάσταση του on-line συστήματος διεξαγωγής προκαθορισμένου στοιχήματος και την αυξανόμενη απήχηση του παιχνιδιού στον πληθυσμό της χώρας. Ετοιμάζεται επίσης για την εισαγωγή των παιχνιδιών μέσω εναλλακτικών δικτύων πώλησης (κινητή τηλεφωνία, Internet, ψηφιακή τηλεόραση) μέχρι το τέλος του έτους.

Στην Τουρκία, η θυγατρική Inteltek ολοκλήρωσε το πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας του αθλητικού στοιχήματος με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε 2.000 σημεία πώλησης, τα οποία αναμένεται να φθάσουν τα 4.000 μέχρι το τέλος του χρόνου. Από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η διαφημιστική καμπάνια του παιχνιδιού.

Στη Μολδαβία, η Loteria Moldovei τριπλασίασε τις πωλήσεις μέσα στο A’ εξάμηνο, καθώς η εισαγωγή του αθλητικού στοιχήματος και των video lottery παιχνιδιών σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους παίκτες.

Στη Χιλή, οι πωλήσεις του Κρατικού Οργανισμού Polla Chilena σημείωσαν σημαντική αύξηση για το Α’ εξάμηνο, ενώ τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 29.54% και έφτασαν στα $ 63,87 εκατ. (δολάρια ΗΠΑ). Επιπλέον, τον Ιούλιο η θυγατρική Intralot de Chile ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία προκαθορισμένου αθλητικού στοιχήματος γεγονός που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα αποτελέσματα της εταιρίας. Υπογραμμίζεται ότι το αθλητικό στοίχημα διεξάγεται για πρώτη φορά στη Νότια Αμερική.

Στο Περού, η θυγατρική Intralot de Peru και η πρόσφατα αποκτηθείσα Tektron έχουν ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη συγχώνευσή τους. Οι εργασίες της εταιρίας συνεχίζουν με πολύ καλό ρυθμό, σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα για το Α’ εξάμηνο. Επιπλέον, οι πωλήσεις της εταιρίας αναμένονται να ενδυναμωθούν περαιτέρω, καθώς τα σχέδια της περιλαμβάνουν την εισαγωγή video lottery παιχνιδιών αλλά και την αναβάθμιση του συστήματος της Tektron στα τέλος του χρόνου.

Στη Μάλτα, η θυγατρική Maltco Lotteries Ltd. ξεκίνησε τη λειτουργία του συστήματος στις αρχές του Β’ εξαμήνου, ενώ η εισαγωγή του αθλητικού στοιχήματος στο Γ’ τρίμηνο και του ΚΙΝΟ στις αρχές του επόμενου χρόνου αναμένεται να εκτοξεύσουν τις πωλήσεις στα επόμενα τρίμηνα. Υπενθυμίζεται ότι, η αγορά της Μάλτας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι πωλήσεις της Κρατικής Λοταρίας ξεπέρασαν τα € 50 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο.

Στις ΗΠΑ, η θυγατρική Intralot Inc. ξεκίνησε με επιτυχία τη λειτουργία του συστήματος της Κρατικής Λοταρίας της Νεμπράσκα την 1η Ιουλίου. Η μετατροπή από το παλιό σύστημα άλλου προμηθευτή της Λοταρίας στο σύστημα της INTRALOT πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και είναι σε πλήρη λειτουργία. Η εταιρία έχει ήδη εγκαταστήσει τα τερματικά CORONIS σε όλα τα πρακτορεία της Λοταρίας για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών, τα οποία παρέχουν πολλαπλές διαχειριστικές λειτουργίες που διευκολύνουν τόσο τους πράκτορες όσο και το αγοραστικό κοινό για την άμεση εξυπηρέτησή τους. Η επιτυχημένη είσοδος της INTRALOT στις ΗΠΑ καταδεικνύει την υπεροχή της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο σε θέματα ανταγωνισμού και αξιοπιστίας.

Στην Κολομβία, η INTRALOT, κατόπιν της σύμβασης που υπέγραψε μετά από διεθνή διαγωνισμό με τον κρατικό φορέα ETESA (Empresa Territorial para la Salud) για την αποκλειστική άδεια διαχείρισης αθλητικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου αμοιβαίας και προκαθορισμένης απόδοσης, θα εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο on-line σύστημα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του 2005. Το έργο αυτό αποτελεί σημαντικό άξονα για τις δραστηριότητες της εταιρίας στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, καθώς ισχυροποιεί τη θέση της στην περιοχή και δημιουργεί νέες βάσεις για την επέκτασή της και στις υπόλοιπες Λατινικές χώρες, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα