Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 18:54
UPD:19:01

Η άνοδος των τιμών πετρελαίου σε συνδυασμό με την υποχώρηση της Wall Street οδήγησαν σε πτώση τους κυριότερους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Η συναλλακτική δραστηριότητα κυμάνθηκε ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα, καθώς λόγω της αργίας στη Μεγάλη Βρετανία το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 3.636,71 μονάδες μειωμένος κατά 0,34%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.838,85 μονάδες με απώλειες 0,32% και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 5.448,8 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,28%.

Πτώση 1,34% σημείωσε η μετοχή του γερμανικού τουριστικού ομίλου TUI. Η γερμανική τράπεζα WestLB AG ανακοίνωσε ότι διεξάγει διαπραγματεύσεις για την πώληση του μεριδίου που κατέχει (31,3%) στην TUI.

Ανάλογες απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen.

Αντιθέτως, η μετοχή της Sanofi-Aventis ενισχύθηκε κατά 0,8%. Κλινικές δοκιμές σε 1.507 ασθενείς έδειξαν ότι το ευρισκόμενο σε πειραματικό στάδιο χάπι της Sanofi για καταστολή της ορέξεως, το Ριμοναμπάντ, βοηθά στον έλεγχο της παχυσαρκίας, έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Η έκθεση παρουσιάστηκε την Κυριακή σε συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιολογίας στο Μόναχο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα