Απώλειες για το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γιεν

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 13:04
UPD:13:16
SHUTTERSTOCK

Με απώλειες κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γιεν, στον απόηχο των σχολίων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι πιθανή περαιτέρω ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει αλλαγή της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, στις 13:02, το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3822 δολάρια με απώλειες 0,5%, διορθώνοντας μετά το +1,3% της προηγούμενης εβδομάδας. Έναντι του γιεν το ευρώ υποχωρεί κατά 0,4% στα 140,59 γιεν.

«Η ισχυροποίηση της ισοτιμίας ευρω - δολαρίου απαιτεί επιπλέον νομισματικά μέτρα τόνωσης» δήλωσε  ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι από την Ουάσινγκτον όπου έλαβε μέρος στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ντράγκι προειδοποίησε ότι η είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, δηλαδή να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων και σε  μη συμβατικά μέτρα, παρεμβαίνοντας απέναντι στο ισχυρό ευρώ και τον αρνητικό πληθωρισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο  Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk δήλωσε ότι  η συναλλαγματική ισοτιμία παραμένει ισχυρή και εάν συνεχίσει να ενισχύεται τότε θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα