Bayer AG: Αμετάβλητα τα κέρδη της το β' τρίμηνο

Εξ αιτίας της σημαντικής μείωσης των πωλήσεων του αντιβιοτικού Cipro
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2004 09:45

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ παρέμειναν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος βιομηχανίας φαρμάκων και χημικών της Γερμανίας, Bayer AG, καθώς το κόστος των πρώτων υλών κινήθηκε ανοδικά και το αντιβιοτικό Cipro, το οποίο παράγει. έχασε πωλήσεις, εξ αιτίας του έντονου ανταγωνισμού.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 128 εκατ. ευρώ (154,7 εκατ. δολ.) ή 18 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 4,5%, φθάνοντας τα 7,583 δισ. ευρώ.

«Ολοι παρατηρούν το κόστος των πρώτων υλών», ανέφερε ο Daniel Balthasar, o οποίος παρέχει συμβουλές στον κλάδο των επενδύσεων χημικών με την DWS Investment GmbH, στη Φραγκφούρτη και διαχειρίζεται περίπου εννέα δισ. ευρώ σε μετοχές.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Werner Wenning, 57 ετών, είπε, ότι περιμένει σημαντική αύξηση των λειτουργικών της κερδών στο σύνολο της χρήσης.

Οι μετοχές της Bayer έχουν υποχωρήσει συνολικά φέτος σε ποσοστό 7,3%, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει την τέταρτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 15 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe, ο οποίος έχει κερδίσει την ίδια χρονική περίοδο, ποσοστό της τάξης του 2%.

Οι πωλήσεις του τμήματος των προϊόντων προσωπικής υγιεινής, μειώθηκαν 4,4%, φθάνοντας στα 2,11 δισ. ευρώ, μετά τη μείωση των πωλήσεων του αντιβιοτικού Cipro σε ποσοστό της τάξης 54%, φθάνοντας στα 202 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα