Χατζηιωάννου: Αύξηση πωλήσεων στο α΄ εξάμηνο

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2004 11:56

Βελτίωση των πωλήσεων, EBITDA καθώς και σημαντική μείωση των υποχρεώσεων, παρουσιάζει ο όμιλος Χατζηιωάννου, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με την αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη δημοσιευμένη οικονομική κατάσταση η αύξηση των πωλήσεων είναι μικρότερη και το EBITDA μειωμένο, καθώς δεν περιλαμβάνονται τα μεγέθη από την πώληση της Ergo Textile το 2003, την πώληση του βαφείου φινιριστηρίου (Ιλιοφίν) της Vertical το 2003, την ενοποίηση της Virgin για πρώτη φορά το 2004 και την προβλεπόμενη ασφαλιστική αποζημίωση για την καταστροφή εμπορευμάτων της Sprider λόγω φωτιάς.

Τα αναπροσαρμοσμένα (pro-forma) αποτελέσματα του ομίλου, βάσει των ανωτέρω, είχαν ως εξής:

· οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 56,3 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 2%, και τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 8% σε 19,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

· το EBITDA αυξήθηκε κατά 4%, σε 13,8 εκατ. ευρώ από 13,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2003.

· τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση, τα μεγέθη του ομίλου είχαν ως εξής:

· οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 66,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 1% ενώ παράλληλα τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 19,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

· το EBITDA μειώθηκε κατά 6% του αντίστοιχου εξαμήνου του 2003.

· τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με 6,5 εκατ. ευρώ το 2003, κυρίως λόγω της ενοποίησης για πρώτη φορά της θυγατρικής εταιρίας με το σήμα Virgin στην Αγγλία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο συνολικός δανεισμός του ομίλου μειώθηκε κατά 22,6 εκατ. ευρώ σε 61 εκατ. ευρώ και η σχέση Δανείων προς Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκε σε περίπου 1:1.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων το δεύτερο εξάμηνο εκάστου έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα