Mικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2001 20:08
UPD:20:18

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Παρισιού, ενώ στις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE κατόρθωσε να σημειώσει κέρδη προς το τέλος της συνεδρίασης μετά τα αισιόδοξα μηνύματα από τη Νέα Υόρκη. Οι αναλυτές τόνισαν ότι η αγορά είναι ιδιαίτερα προσεκτική ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Fed.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να μειώσει τα επιτόκιά της κατά 0,25% σε μια ακόμα προσπάθεια τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας που οδεύει προς την ύφεση. Ο δείκτης FTSE έκλεισε στις 5.357,4 μονάδες έχοντας ενισχυθεί κατά 0,29%.

Παρόμοιο σενάριο εκτυλίχθηκε και στο Παρίσι, όπου ο δείκτης CAC σημείωσε οριακά κέρδη κλείνοντας στις 4.791,43 μονάδες.

Πρωταγωνιστές της ανόδου κατά 0,29% του γαλλικού δείκτη των blue chips ήταν η France Telecom, η Carrefour και η Air Liquide.

Στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης οι μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας πραγματοποίησαν μια ακόμα βουτιά. Αντίθετα η μετοχή της Bayer κινήθηκε ανοδικά (3,4%) ενισχυμένη από τα σενάρια για την πώληση της φαρμακευτικής μονάδας της.

Στις 19:45’ ώρα Ελλάδος ο δείκτης Xetra Dax κατέγραφε απώλειες 0,43% στις 5.199,47 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο δείκτης MIB30 υποχώρησε κατά 0,1%, ενώ στη Ζυρίχη ο SMI έχασε το 0,5% της αξίας του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα