Γαλλία: Προς πώληση του 12,1% της France Telecom

Με στόχο τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2004 08:20

ΣΧΕΔΙΑ, για την πώληση μεριδίου τουλάχιστον 12,1% της France Telecom SA, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, κάνει η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να μειώσει το δημόσιο χρέος.

Το κράτος, θα πουλήσει τουλάχιστον 299 εκατ. μετοχές, αξίας 5,8 δισ. ευρώ (7,1 δισ. δολ.), με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος. Η πώληση θα γίνει σε θεσμικούς επενδυτές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, ενώ το κράτος θα διατηρήσει μερίδιο από 41% έως 43,5% της εταιρείας, μετά την πώληση.

Το χρέος της Γαλλίας έχει πλησιάσει τα επίπεδα ρεκόρ του 63% του ΑΕΠ, μετά από συσσωρευμένα ελλείμματα 30 ετών. Ο υπουργός Οικονομικών, Nicola Sarkozy έχει υποσχεθεί τη μείωση του χρέους της Γαλλίας, έως 3% μέσα στο 2005, τρία χρόνια μετά το όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το κράτος σκοπεύει να παραμείνει ο κύριος μέτοχος της France Telecom μεσοπρόθεσμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η France Telecom θα προχωρήσει στην πώληση ανταλλάξιμων ομολόγων αξίας 1,15 δισ. ευρώ, προκειμένου να βελτιώσει την οικονομική της θέση, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εταιρεία θα προσφέρει μετοχές και στους εργαζομένους με προνομιακούς όρους, αργότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα