Από 14-17/9 η δημόσια εγγραφή της Global New Europe Fund AEEX

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2004 16:46

Από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2004 θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της Global New Europe Fund AEEX (GNEF) στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε σχετικά, πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση 4.085.360 (ΚΟ) νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ, με δημόσια εγγραφή και σε εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της, 16.341.440 (ΚΟ) μετοχών, στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τα κεφάλαια, μετά τη δημόσια εγγραφή, αναμένεται να προσεγγίσουν τα 57 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία GNEF ΑΕΕΧ ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2002 με Αρχικό Μετοχικό Κεφάλαιο 37 εκατομμύρια Ευρώ, από 39 ιδρυτικούς μετόχους (17 φυσικά και 22 νομικά πρόσωπα), ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται η Global Finance International LTD και η EFG Eurobank Ergasias Α.Ε.

Οι επενδύσεις της GNEF ΑΕΕΧ εστιάζουν στις αναδυόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής (ΑΕΜΑ) και η διαχείριση του χαρτοφυλακίου της έχει ανατεθεί στην Global Διαχείριση Κεφαλαίων A.Ε.Π.Ε.Υ. (“Global Fund Management” - “GFM”). Η μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία των στελεχών της εταιρείας στις αγορές ΑΕΜΑ, οι στενές επαφές με τοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για έγκυρη και σωστή πληροφόρηση, οι συχνές επισκέψεις των στελεχών της εταιρείας στις αγορές όπου εστιάζει και οι επαφές με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες αποτελούν μερικά μόνο από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας.

Το χαρτοφυλάκιο της GNEF ΑΕΕΧ αποτελείται κυρίως από μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, καλές προοπτικές ανάπτυξης, δυνατό management και ισχυρό cash flow σε χώρες των ΑΕΜΑ. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται επενδύσεις σε αγορές της Κεντρικής Ευρώπης όπως είναι η Πολωνία, η Τσεχία και η Ουγγαρία, χώρες προ των πυλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες παρουσιάζουν πολιτικοοικονομική σταθερότητα και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Παράλληλα, επενδύσεις πραγματοποιούνται σε χώρες όπως είναι η Ρωσία και Τουρκία, των οποίων οι οικονομίες έχουν μέχρι τώρα παρουσιάσει έντονες διαρθρωτικές αλλαγές και θετική πορεία, ενώ αναμένεται περαιτέρω οικονομική πρόοδος.

Η Εσωτερική αξία της μετοχής διαμορφώνεται, σε € 3,51 βάση της αποτίμησης του χαρτοφυλακίου την 30/06/2004, και σε € 3,59 βάση της αποτίμησης του χαρτοφυλακίου την 30/08/2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα