Suez SA: Στην κερδοφορία μετά από ζημίες ενός έτους

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2004 14:03

ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ επέστρεψε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη εισαγωγέας υγρού φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, Suez SA, μετά τις υψηλότερες τιμές για καύσιμα, σε συνδυασμό με τα έσοδα από την πώληση περιουσιακών της στοιχείων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι, ανήλθαν σε 1,3 δισ. ευρώ (1,6 δισ. δολ.) έναντι καθαρής ζημίας 1,64 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Gerard Mestrallet, σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Η Suez, ευνοείται από την αύξηση της τιμή του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και την άνοδο της ζήτησης από εργοστάσια παραγωγής ενεργείας και νοικοκυριά, με αποτέλεσμα τη μείωση των προμηθειών από τη Β. Αμερική. Η εταιρεία, η οποία είναι επίσης η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παροχής ύδατος, ακύρωσε ζημιογόνα συμβόλαια παροχής ύδατος που είχε κλείσει σε αναδυόμενες αγορές.

Οι μετοχές της Suez κέρδιζαν 52 σεντς, ποσοστό 3,3%, φθάνοντας στα 16,50 ευρώ η μία, στις 10:30' π.μ., στο Παρίσι, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 16,6 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα